tirsdag 7. januar 2014

Begynnelsen

 
Etter endel leting etter drømmestedet vinteren 2012/13 kom vi tilfeldig over denne tomta. Det var et nydelig sted.
Med en fantastisk utsikt i 180 grader. Vi ser i sør mot vassfaret og manfjellene,  i vest Hallingfjella. Går du opp bakken bak tomta ser du Synnfjell i nordøst. og på Ølnesseter fjellet kan du skue inn i Jotunheimen.
 
                                               
                                                  utsikten fra tomta mot sør-sørvest.
 
Etter et hyggelig møte med grunneierene var vi solgt, tomta ble kjøpt februar 2013.
selve grunnarbeidet og plata ble utført i løpe av sep-okt.
Tomta ligger i en nokså bratt skråning, så det ble nødvendig med ganske store inngrep for å få planert ut. Dette ga en ganske steil høy kant i bakkant på tomta. Brattere enn vi hadde sett for oss, men men vi blir ikke plaget av sauer fra den kanten. Vi er veldig glade for at vi valgte grunneier som også er entreprenør til å utføre grunnarbeidet. Det har vært ryddig og god kommunikasjon hele veien og vi har følt oss trygge på den jobben som ble gjort.
 

Valg av hytte

Vi kikket på maaange forskjellige hyttetyper. Vi var innom saltdalshytta, men denne hadde en hemsløsning som var trang og upraktisk. Vi var også innom Tindehytter. De hadde flotte hytter, men da de bare leverte byggesett eller komplett hytte, passet dette ikke oss. Vi har tenkt å gjøre alt innvendig snekkearbeide selv. Etter besøk på norsk hyttesenter falt vi for familiehyttas modell Rondablikk 163. Vi syntes hyttamodellen hadde en kjempe bra planløsning og spessielt godt utnyttet hemsareal. Prisen var heller ikke avskrekkende. Vi gjorde noen endringer og trakk ut panel i stue/kjøkken og fliser i gangen
 
 
 
.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar